Arhivele blogului
Ultimele comentarii
Nu sunt comentarii
Cautare pe blog

Ce pot face cu bicicleta?

Postat cu5 Year in urma
Wishlist0
Ce pot face cu bicicleta?

Instabilitatea economică și toate schimbările care au loc la nivel intern și internațional pot fi câteva motive de a alege bicicleta pentru deplasare, în locul condusului mașinii.

Care sunt motivele pentru care este interesant să alegi bicicleta ca mijloc de deplasare? Foarte simplu:

  1. Este mai puțin costisitoare decât o mașină. În vremuri de criză financiară, accesarea unui credit poate fi dificilă și greoaie, indiferent de cât de bun client al băncii ești. Pentru un salariu sau 2 poți să îți cumperi o bicicletă decentă, iar echiparea ei cu lumini, antifurt sau alte accesorii, nu îți golește buzunarele ca atunci când îți cumperi o mașină.

  2. Contribui la protecția mediului, întrucât o bicicletă nu are emisii de gaze nocive, uleiuri și alte scurgeri, așa cum au mașinile. Practic, dacă ești o persoană care este sensibilă la protejarea mediului înconjurător, te poți implica prin achiziționarea unei biciclete și alegerea deplasării la muncă pe bicicletă.

  3. Bicicleta contribuie la reducerea uzurii șoselelor. Impactul ei asupra asfaltului este minor, în comparație cu o mașină de 2 tone. Astfel, contribui la economisirea bugetului local în vederea refacerii șoselelor sau a peticirii acestora.

  4. Bicicleta este o alternativă la a-2a mașină.  O poți utiliza în week-end pentru deplasările în oraș, salvând astfel câțiva lei pe an în gospodăria ta. Practic o poți folosi ca sursă alternativă dacă nu vrei să o faci o alegere principală.

  5. Îți modelezi corpul, pierzând din greutate și îți îmbunătățești starea generală de sănătate. Foarte mulți bicicliști, alegând bicicleta pentru deplasare, dar și pentru sport, au reușit să atingă o greutate dorită. În plus și-au schimbat și obiceiurile culinare, având un plus în bugetul familiei.

  6. Bicicleta nu consumă benzină sau motorină. Consumul excesiv de carburant pune tot mai mult presiune pe producția de petrol, ceea ce ține un preț pe baril destul de sus. Alegând bicicleta vei contribui la relaxarea cererii de petrol.

  7. Pentru a ține o bicicletă în funcțiune costă mai puțin decât întreținerea unei mașini. Costurile de mentenanță presupun de obicei înlocuirea unui lanț uzat sau pinioane, înlocuirea unei transmisii. Fie apelezi la un service local, fie alegi să o faci la tine acasă, costurile sunt destul de mici, comparativ cu piesele unei mașini.

  8. Bicicleta îți oferă mobilitate și nu necesită un permis de conducere. Poți să te deplasezi chiar și atunci când ai încălcat regulile de circulație și polițistul te-a lăsat fără permis. Bicicleta este cel mai ieftin mijloc de transport din lume.

  9. Studiile arată că navetiștii pe bicicletă sunt persoane mai sănătoase, mai productive și necesită mai puține pauze de la lucru. Angajatorii sunt cei mai fericiți să recruteze persoane care aleg bicicleta ca mod de deplasare la lucru.

  10. Este la modă. Da, acum să mergi pe bicicletă este cool.

Al doilea lucru pe care poți să-l faci cu bicicleta este practicarea sportului. Mersul pe bicicletă te ajută să te menții in formă, îmbunătățindu-ți condiția aerobică și previne atacurile de cord. De asemenea are un rol important în dezvoltarea sistemului cardiovascular și respirator, și nu în ultimul rând îți dezvoltă și musculatura picioarelor.  Plus că ciclismul este eficient în întărirea genunchilor. Bicicleta este un foarte bun vehicul pentru dezvoltarea unei condiții fizice optime, dar și un excelent arzător de grăsimi. Ciclismul constituie și un sport de relaxare, mai ales atunci când este practicat în aer liber și în mijlocul naturii.

Un nou studiu arată că ciclismul este un exercițiu mai bun decât alergarea. Cercetătorii spun că alergătorii ar trebui să includă ciclismul în antrenamentele lor zilnice. Alergătorii experimentează leziuni musculare, dureri și inflamații după o perioadă de antrenamente intense,  față de cicliști. Studiul a analizat și probe de sânge de la cicliști și alergători cu vârste cuprinse între 19 – 45 de ani, sportivi care concurează în mod regulat la concursuri. Sportivii au exercitat timp de 2 ½ h pe zi, timp de 3 zile, exerciții la capacitatea de 70% VO2. Probele de sânge au fost luate după 1h, 14h și 38h, rezultând că alergătorii se aflau într-o stare semnificativ mai rea. Mersul pe bicicletă permite corpului să exerseze mișcarea mai mult timp, deoarece provoacă mai puține daune decât alergarea.

Al treilea aspect, dacă cele 2 de mai sus, deplasare și sport,  nu te încântă, pentru care să alegi bicicleta, este ca modalitate de recreere cu familia sau ieșire cu prietenii. Pentru menținerea unei familii unite este nevoie de practicarea unor sporturi împreună. Mersul pe bicicletă ar putea fi o carte câștigătoare, distracția și buna dispoziție însoțindu-vă la drum. Pauzele pentru un picnic în natură sunt foarte plăcute, iar cele pentru un selfie moment și mai frumoase. În plus ai foarte multe momente de împărtășit cu prietenii și familia după plimbare. Locurile alese de obicei sunt în natură, de unde te poți încărca cu multe emoții pozitive, care să te țină o săptămână întreagă. La finele plimbării te poți bucura de o staționare la un fresh sau o bere, moment în care te bucuri în continuare de compania celor dragi. Iar dacă nu ai cu cine ieși pentru moment, află că, mersul pe bicicletă îți poate înnoi agenda de prieteni. Toți știm că, sporturile leagă prietenii de durată și printre cele mai frumoase, atunci când și pasiunea își face loc.

Scrie un comentariu
Scrie un raspuns
Te rugam logheaza-te pentru a posta un comentariu.

Setari

Vezi mai multe produse.
No produts were found.

Meniu

Creati un cont gratuit pentru a salva produsele dorite.

Sign in